Trainingen op de weg

Maandagavond: 18:00 – 19:30 uur
De maandagtraining is een avondtraining en wordt vanuit sportcentrum de Bongerd georganiseerd. Deze training staat voornamelijk in het teken van het bijbrengen van technische vaardigheden, zoals het rijden van bochten. Dit is dan ook een uitstekende training voor de minder ervaren fietser, maar gevorderde fietsers zijn natuurlijk ook welkom! Vergeet je niet aan te melden via de Bongerd website.

Woensdagavond: 18:00 – 20:00 uur
Op woensdagavond vindt de tweede training van de week plaats. Deze ledentraining richt zich op duurvermogen, gecombineerd met afwisselende oefeningen om zo je eigen grenzen op te zoeken. Voor zowel de maandag- als woensdagtraining geldt dat er op verschillende snelheidsniveaus gefietst kan worden om het voor iedereen een leuke en uitdagende training te maken.

Voor deze training dien je lid te zijn van Hellingproof. Heb je interesse om lid te worden… het is natuurlijk mogelijk om een keer met ons mee te trainen en te kijken of het bevalt. Voor meer informatie kan je een e-mail sturen naar: wielrenners.wageningen@gmail.com.

Vrijdagochtend: 10:00 – 12:00 uur
Als laatste trainingsmogelijkheid is er de vrijdagochtendtraining. Ook dit is een training die vanuit de Bongerd wordt georganiseerd en waarbij voornamelijk langere afstanden (afhankelijk van je niveau) gefietst worden.

Tijdrit- en sprintklassement
Voor de fanatieke fietser zijn er twee verschillende klassementen: het sprint- en het tijdritklassement. Punten kunnen verdiend worden in sprintoefeningen op de woensdag en tijdens tijdritten die we organiseren. De leider in elk klassement (zowel mannen als vrouwen) mag de leiderstrui dragen en ontvangt aan het eind van het seizoen de wisselbokaal. Bij elke training geldt: veilig samen uit, samen thuis.

 


Mountainbiketrainingen

Donderdagmiddag: 14.00 – 16.00 uur
Ook voor de mountainbikers is er genoeg te doen, zij kunnen zich elke donderdag uitleven in het bos. Er worden rondjes opgezocht die iedereen op zijn eigen manier en tempo kan rijden. Hellingproof beschikt over een leen MTB. Je kunt ons altijd mailen voor informatie en reserveringen. Vergeet je voor deze training niet aan te melden via de website van de Bongerd.


Fiets lenen?

Hellingproof beschikt over twee leenfietsen. Mocht je nog geen fiets hebben en lijkt fietsen je leuk, dan is dit een uitstekende mogelijkheid om het uit te proberen! De fietsen kan je lenen tijdens onze maandag- en woensdagtrainingen. Voorafgaand aan de training zullen we je instructies geven met betrekking tot de fiets en het fietsen zelf. Je kunt ons altijd mailen voor informatie en reserveringen: wielrenners.wageningen@gmail.com.

Tot op de training!